Case unlocked by MPG

Hugo’s Cover Up Allerhande

Al meer dan 40 jaar maken we voor Allerhande het magazine waar door miljoenen Nederlanders volop uit wordt gekookt.

Wat wilden we unlocken?

Al meer dan 40 jaar maken we voor Allerhande het magazine waar door miljoenen Nederlanders volop uit wordt gekookt. Maar het merk Allerhande is inmiddels natuurlijk veel meer dan alleen een tijdschrift.

Op de website, de social mediakanalen en het Youtube-kanaal zijn allerlei crossmediale doorvertalingen en originele content te vinden die mensen helpen om makkelijk en voordelig een lekkere maaltijd op tafel te zetten.

Met al deze content proberen we zoveel mogelijk mensen te bereiken en de gestelde KPI’s te behalen. Zo ontwikkelden we voor YouTube een aantal formats om groei in abonnees (channel growth) te bewerkstellingen, het engagement te verhogen en om de kijktijd per video te verlengen. 

Tooling geeft inzicht in kijkgedrag rondom eten en recepten

Wat was onze typische Matter aanpak?

Om tot de juiste uitgangspunten en inzichten te komen, zijn we gestart met het verzamelen van zoveel mogelijk informatie en data. Dit doen we met behulp van tooling en door met onze doelgroep in gesprek te gaan.

Tooling helpt ons om inzicht te krijgen in het kijkgedrag rondom eten en recepten. Denk bijvoorbeeld aan: welk type video’s wordt het best bekeken? En hoe lang moeten die video’s zijn? Het digitale Allerhande team heeft daarnaast dagelijks contact met de doelgroep via webcare. Een hele goede manier om vragen en behoeften van de doelgroep in kaart te brengen.

Wat hebben we ontdekt?

De cover van de print versie van Allerhande is altijd het pronkstuk. Met een prachtig recept-beeld waarvan het water in je mond loopt en je meteen zin krijgt om te koken. Reden om het blad meteen in je mandje te leggen. Dit geldt voor iedere editie, maar met name de cover van de Kerst Allerhande is super populair.

We ontdekten dat deze mooie, lekkere foto’s niet alleen uitnodigen om in de keuken aan de slag te gaan, maar dat mensen het gerecht ook net zo mooi willen presenteren. Dat werd het uitgangspunt: laten zien dat iedereen de cover zelf kan maken!

Wat was onze oplossing? | Content solutions

Vanuit dit inzicht bedachten we het format Hugo’s Cover up. Een YouTube-serie die laat zien hoe leuk het is om de cover van de Allerhande zelf te maken.

In het format maakt kok Hugo Kennis samen met een bekende Nederlander of influencer de cover. Inhoudelijk hebben we de video extra aantrekkelijk gemaakt voor de kijker door een game-element te implementeren. Aan het begin krijgen Hugo en zijn gast de cover slechts 10 seconden te zien. Daarna wordt het beeld afgedekt en gaan beiden aan de slag. Pas aan het eind van de aflevering wordt hun gerecht vergeleken met de echte cover. Hoe dicht zitten ze tegen het origineel aan?

De spanning voor het eindresultaat verlengt de kijktijd; de kijker wil natuurlijk weten of het gelukt is en wie de winnaar is. Tijdens de aflevering is ruimte voor een persoonlijk verhaal van de bekende en aansprekende gasten.

Door video tegelijk met het uitkomen van het nieuwe print magazine te plaatsen, verhogen we meteen de actualiteitswaarde van de video en de koppeling van print met online. 

Numbers don’t lie! | Data

The viewing time of Hugo’s Cover Up videos (a series of five) was on average 47% higher than that of regular recipe videos from Allerhande.

The series together contributed to a 2% growth in the number of subscribers.