Case unlocked by MPG

SEO-content voor MediaMarkt

Goed indexeren op zoekmachines als Google gebeurt niet automatisch. Hiervoor is sterke SEO-content nodig. Matter ontwikkelde dit voor MediaMarkt Benelux… mét succes.

Wat wilden we unlocken? | Unlocking full potential

MediaMarkt is al meer dan 40 jaar de grootste speler op het gebied van consumentenelektronica in Europa. Al die tijd hanteren ze dezelfde klantbelofte: het helpen van klanten bij de keuze voor elektronica. Daarbij staat de klantervaring (Experience Electronics) samen met persoonlijk deskundig advies over elektronische apparaten centraal. MediaMarkt heeft individueel contact met zijn klanten, zowel in de fysieke winkels als op de eigen website. Om online te voldoen aan de klantbelofte, creëert Matter samen met MediaMarkt dagelijks inspirerende content die precies voldoet aan de informatiebehoefte van de consument. Dit doen we voor klanten in Nederland en België (zowel Vlaanderen als Wallonië.)

Met deze aanpak verhogen we de vind- en zichtbaarheid van MediaMarkt, zowel direct op de website als via de zoekmachines.  

Wat was onze typische Matter aanpak? | Data & tech meets creativity

Met behulp van analysetools brengen we, samen met de specialisten van MediaMarkt, de informatiebehoefte van consumenten op het gebied van elektronica in kaart. Welke televisie is het beste om op te gamen? Hoe maak je een screenshot op je laptop? Wat is precies het verschil tussen een keramische en een inductiekookplaat? Deze brede behoefte naar informatie vertalen we naar consumentgerichte contentartikelen, alles op basis van uitgebreid SEO-onderzoek en concurrentieanalyse. De artikelen verzamelen we in specifieke contenthubs, zodat klanten al hun vragen op één overzichtelijke plek beantwoord zien. Met deze aanpak verhogen we de vind- en zichtbaarheid van MediaMarkt, zowel direct op de website als via de zoekmachines.  

Wat hebben we ontdekt? | Data & tech meets creativity

De behoefte aan informatie is groot bij de klanten van MediaMarkt. Dat bewijzen de aanzienlijke maandelijkse zoekvolumes op vragen als: ‘Hoe krijg ik WhatsApp op mijn tablet?’ en ‘Wat zijn de beste Apple Watch-apps?’. We ontdekten al snel dat de combinatie van MediaMarkt als autoriteit in de consumentenelektronica- en Matters expertise op het gebied van relevante, inspirerende SEO-contentcreatie, leidde tot een flinke groei van websiteverkeer en zoekwoordposities (zie ook ‘Cijfers liegen niet!’). Daarnaast ontdekten we dat MediaMarkt het ook goed doet als het voldoet aan informatiebehoeften die niet direct met elektronica te maken hebben. Denk aan een festival-checklist, paasbrunch-inspiratie en tips voor de lenteschoonmaak. MediaMarkt is inmiddels uitgegroeid tot Electronics Experience Champion. Naast kennis over elektronica staat de beleving in de winkels en online centraal. 

 

Wat was onze oplossing? | Content Solutions

We richten onze pijlen op een groot en inspirerend online platform dat helpt om de klantbelofte van MediaMarkt – die ouder is dan de uitvinding van het wereldwijde web – ook anno 2023 fier overeind te houden. Klanten van MediaMarkt vinden hier de informatie die ze zoeken én de informatie waarvan ze eerder geen idee hadden dat ze het wilden weten. Het platform helpt consumenten bij het maken van een goede keuze voor hun elektronica en genereert tegelijkertijd traffic naar de MediaMarkt-website. Relevante en SEO-geoptimaliseerde rich-content maakt MediaMarkt beter en breder vindbaar.  

 

Cijfers liegen niet! | Unlocking full potential with data

In een jaar tijd hebben we meer dan 350 rich-contentartikelen gecreëerd voor de Nederlandse en Belgische website (Nederlands- en Franstalig) van MediaMarkt. Alleen de 123 artikelen voor Nederland zijn in dat jaar via organisch zoekverkeer al meer dan 400.000 keer bezocht. Elk artikel is geoptimaliseerd voor een primair zoekwoord met het hoogste zoekvolume, aangevuld met relevante secundaire zoekwoorden. Van de 123 primaire keywords ranken er op dit moment 47 in de top 3 van Googles zoekresultatenpagina. 18 van deze artikelen staan zelfs op nummer 1 met hun belangrijkste zoekwoord. Kortom: een uitvoerig SEO- en zoekwoordenonderzoek en daarop toegespitste copy vormen overduidelijk de sleutel tot succes.

Vragen?
Leanne Hermans
Head of content 
+31 6 11 92 82 10
leanne.hermans@mpg.today