Case unlocked by MPG

NS dagje uit

In de loop der jaren ontstond er door de verschillende inspiratielabels van NS, te weten: loyaliteitsmagazine SPOOR, nsfavourites, Spoordeelwinkel en Treinpakkers, een versnippering van content op diverse kanalen. Om meer impact te maken met content heeft MPG samen met NS in 2022 een nieuw futureproof label en een contentstrategie ontwikkeld.

Wat wilden we unlocken?

In de loop der jaren ontstond er door de verschillende inspiratielabels van NS, te weten: loyaliteitsmagazine SPOOR, nsfavourites, Spoordeelwinkel en Treinpakkers, een versnippering van content op diverse kanalen.

Om meer impact te maken met content heeft MPG samen met NS in 2022 een nieuw futureproof label en een contentstrategie ontwikkeld. De labels zijn samengebracht onder een herkenbaar nieuw label: NS Dagje Uit.

Een crossmediaal platform waar reizigers duidelijke, prikkelende content, reisinformatie en deals van NS kunnen terugvinden. De content op de kanalen NS.nl/dagjeuit, schermen in de trein, digitaal en printmagazine en de NS Dagje Uit social-kanalen dragen bij aan de doelstellingen van NS.

Alles op basis van data en eerder opgedane learnings

Wat was onze typische Matter aanpak? | Data & tech meets creativity

Aan de hand van het zoekgedrag op het gebied van reizen en vrije tijd van Nederlanders brachten we de behoefte van de doelgroep in kaart en ontwikkelden we de contentformats, bepaalden we de contentthema’s en optimaliseerden we de kanalen.

Alles op basis van data en eerder opgedane learnings. Zo vond er een contentmigratie plaats aan de hand van best scorende artikelen en uitgebreid SEO-onderzoek. De restyling van het (UX-)design voor de verschillende kanalen ging aan de hand van vastgestelde ‘design principles’, die inspelen op gebruiksvriendelijkheid en passen bij de NS guidelines.

De uitgewerkte creatieve designrichtingen zijn getest met neuro-onderzoek en eyetracking. Ook is de keuze van de naam NS Dagje Uit bepaald op basis van kwalitatief onderzoek met behulp van een doelgroeppanel.

Wat hebben we ontdekt? | Data & tech meets creativity

De NS-doelgroep heeft behoefte aan duidelijkheid, service en concrete informatie. Op NS Dagje Uit is de content servicegericht, beeldgedreven en bevat altijd een goede call to action.

Kortom, je wordt geholpen om een dagje (of nachtje) uit makkelijker, verrassender en leuker te maken. Lekker weg, zonder gedoe. Hiermee dragen we bij aan het (terug)winnen van reizigers, verleiden we autorijders om vaker voor openbaar vervoer te kiezen en ontzorgen we NS met een resultaatgerichte samenwerking.

Wat was onze oplossing? | Content solutions

NS Dagje Uit is hét inspiratie- en activatieplatform van NS. NS Dagje Uit helpt kiezen en organiseren zodat reizigers optimaal kunnen genieten en beleven.

NS regelt dit voor jou van deur tot deur met aantrekkelijke aanbiedingen. De oplossing is een herkenbaar en aantrekkelijk platform waar de contentdistributie zo is ingeregeld dat het altijd daar is wanneer de doelgroep het nodig heeft en waar de inspiratiecontent (waar mogelijk) gekoppeld is aan een NS-aanbieding.

Via een nieuwsbrief, (digitaal) magazine en artikelen op ns.nl/dagjeuit. Met inspiratie gericht op het seizoen geeft NS Dagje Uit antwoord op de zoekvraag van de reiziger en biedt service voor, tijdens en na je dagje uit. In een vernieuwde, eenduidige jas.

We ontwikkelen de content voor NS volgens onze headless (middelenvrije) aanpak. Vanuit één verhaal en bijbehorende content assets ontwikkelen we contentitems voor meerdere kanalen. Efficiënt en effectief, met optimaal resultaat.

Cijfers liegen niet | Unlocking full potential with data

Sinds de lancering van het nieuwe label NS Dagje Uit is een mooie groei te zien op de owned kanalen van NS. Voor het online platform heeft de SEO-strategie zijn vruchten afgeworpen en zien we het verkeer voor 40% via Google binnenkomen. Daarna volgt de nieuwsbrief (35%) als belangrijk distributiekanaal dat bijdraagt aan de bezoeken. NS.nl/dagjeuit heeft sinds de relaunch in oktober 2022 gemiddeld 181K bezoekers per maand.

NS Dagje Uit magazine wordt door de ontvangers positief beoordeeld voor zowel de digitale (7,4) als de geprinte versie (7,4). NS Dagje Uit wordt gezien als een inspirerend magazine waar men naar uitkijkt. Lezers waarderen de content en noemen het relevant, divers en interessant. De eerste editie van het nieuwe digitale magazine had 243K lezers en het bijbehorende printtijdschrift werd verspreid naar 440K NS-abonnementhouders.