Niet meer, maar betere content: 3 contentmarketingvoornemens voor 2024 

[/et_pb_column]
Marketing is een vak van verleiding. Een vak waarin merken hun onderscheidend vermogen laten zien op een manier die aanspreekt. Die iets met mensen doet. Zodat ze een klein beetje verliefd worden op je merk en aan het merk denken als er gekocht moet worden. Maar met de steeds toenemende rol van techniek in marketing lijken die basisprincipes vaker op de achtergrond te raken.  Bij Matter omarmen we tech. Het helpt ons om nog betere storytellers te zijn, de productie van content nog slimmer te organiseren en het maakt ons in staat de impact van content te vergroten. Kortom, we zien tech als een heel waardevol hulpmiddel. 

Als tech het doel wordt, kloppen de prioriteiten niet

Ik zie om me heen dat tech steeds vaker centraal staat in marketing. Het is niet langer een middel, maar een doel. Een doel om sneller te produceren, meer content te maken, eindeloze aantallen versies te creëren enorme aantallen gesegmenteerde journeys geautomatiseerd te optimaliseren. Geweldig dat het allemaal kan en vaak heel waardevol, maar geen doel op zich.

Kwaliteit, impact en resultaat lijken mij slimmere marketingdoelen.

In tijden waarin techniek steeds centraler in marketing staat, vraag ik me vaak af hoe merken onderscheidend blijven. Als iedereen maar redeneert vanuit de toepassing van AI, data-optimalisatie en automation als doel, creëer je dan in 2024 niet een steeds grotere stortvloed aan eenheidsworst?

Succes met opvallen dan…

Als een schip in de nacht

Tientallen jaren geleden zei reclame-icoon David Ogilvy het al: “Unless your advertising contains a big idea, it will pass like a ship in the night.” Kies een groot idee dat uniek is voor je merk en maak het onvergetelijk. Voor contentmarketing zou deze interpretatie niet misstaan: “Unless your content marketing is distinctive and remarkable, it will pass like a ship in the night.”

Als medicijn tegen onopvallende content heb ik drie contentmarketingvoornemens voor 2024 voor je. Houd je contentplannen voor 2024 nog eens tegen het licht en stel jezelf de vraag of je daarmee de aandacht krijgt die je verdient of dat het als een schip in de nacht voorbijgaat.

  1. Wees anders. Wees je unieke jij.
   Waarom in de menigte verdwijnen als je kunt schitteren? Wat maakt jouw merk echt anders? Vergroot dat uit en wees consistent. Dat vereist moed, want iedereen die boven het maaiveld uitsteekt maakt iets los. Kies een opvallende vorm of beeldtaal. Een content format met een compleet eigen randje. Of een tone of voice die echt van jou is.
  2. Maak het de moeite waard.
   Mensen hebben het druk, hun tijd is kostbaar. Ook lijken ze steeds minder aandacht te hebben. Ja, wel voor content die niet hun tijd en aandacht waard is. Maak daarom verhalen waar mensen graag hun tijd en aandacht aan besteden. Meer content is niet beter, betere content wel. Als je erin slaagt om consequent goede content te maken en je goed nadenkt over de distributie ervan, dan weet die content echt zijn publiek te vinden. En hen langer dan drie seconden aan je te binden.
  3. Verleid mensen. Dring je niet op.
   Geautomatiseerd vijf keer iemand in drie dagen bereiken. Klinkt efficiënt, maar de vraag is of het effectief is. De kans is groot dat je alleen maar bijdraagt aan de eindeloze stroom van irrelevante content. Geen spam, maar ga consistent voor verhalen die vermaken, verwonderen en helpen. Verleid mensen, dring je niet op. Je bent toch geen stalker?

Ik wens je een gelukkig nieuw contentjaar!

David Barens, Chief Growth Officer bij Matter

Meer weten?

Maak vrijblijvend een afspraak en deel je uitdagingen met ons. We kunnen niet wachten om met content marketing het maximale uit jouw merk te halen.