Maak zelf een contentstrategie met dit handige stappenplan

[/et_pb_column]
Wil je aan de slag met impactvolle content? Start dan met een contentstrategie voor een gerichte en meetbare aanpak. Zo is jouw artikel of post altijd raak!

Wat zijn de voordelen van een contentstrategie?

Een goede contentstrategie zorgt voor focus, resultaat en efficiëntie in het contentteam. In de strategie leg je vooraf vast voor wie je content maakt, waar content aan moet bijdragen en wat de behoeften zijn van jouw publiek. Dat maakt je inzet waardevoller en de content wordt ook nog eens meetbaar. Wil je per kanaal dezelfde, heldere boodschap vertellen? Gebruik de ‘headless aanpak’ voor eenduidige communicatie over alle kanalen voor het versterken van de boodschap van jouw merk.

Voor je begint aan een contenstrategie …

Klaar voor de start? Zorg dan eerst dat jouw merk staat als een huis. Iedereen in jouw team moet weten wat de merkidentiteit is en voor welke doelstellingen jullie gaan. Is er een brand book of zijn er vaste richtlijnen waarmee jullie werken? Nu is het tijd om het daar samen over eens te worden. Met die uitgangspunten op een rij kun je van start met de (social)contentstrategie.

Meer weten over een brand book of visual identity voor jouw merk? Wij vertellen je meer …

Unlock zelf je strategie of laat ons je op weg helpen

Hoe maak je dan een contentstrategie?

Ga aan de slag met een plan van aanpak en denk vooraf goed na over je publiek. Bepaal op wie je je gaat richten en breng de (SEO zoek)behoeftes van je publiek goed in kaart. Met een customer journey (vrij vertaald: wat doet jouw publiek wanneer) geef je focus aan thema’s, onderwerpen en contentpijlers. Bedenk in welke formats je de content wilt verpakken en hoe je optimaal per kanaal publiceert. Laat je daarbij helpen door de headless aanpak en vergeet niet de belangrijkste doelstellingen van de content toe te voegen. Et voilà: je hebt de basis van een mooie strategie te pakken.

Unlock zelf je strategie of laat je op weg helpen met een Matter-workshop contentstrategie.

Meer weten over een succesvolle contentstrategie? Check onze aanpak voor onder andere NS en/of maak een afspraak met ons team. NS, or schedule an appointment with our team.

Hulp nodig bij het maken van een contentstrategie?

Een contentstrategie maken is een behoorlijke klus. Dat weten we. Onze contentstrategen helpen je daarom graag op weg. Van de strategische keuzes tot unieke, creatieve formats voor jouw doelgroep.

Tijdens een interactieve co-creatie workshop met je team krijg je van ons een trendanalyse en bespreken we de inzichten en kansen die wij signaleren. Wij zorgen voor alle voorbereidingen en research, zodat we tijdens de workshop gericht aan de slag kunnen.

Daarna verwerken we alle input en keuzes vast in de contentstrategieaanpak. Daarna ben je klaar voor de contentontwikkeling en het aantonen wat contentmarketing bijdraagt. Kortom, binnen vier tot vijf weken maken we samen een contentstrategie en ben je klaar om het verschil te maken.

[divilifeshortcode id=’4725′]

Contentstrategie maken: het complete stappenplan

Dus, is je positionering zo klaar als een klontje? Kent elk teamlid de missie en visie op z’n duimpje? Dan is het tijd om de handen uit de mouwen te steken! Wij hebben een handig stappenplan gemaakt waarmee je direct aan de slag kunt. Wil jij weten welke 16 stappen je moet doorlopen? Download dan het stappenplan via het formulier hieronder.

Vul je zakelijke e-mailadres in en ontvang het stappenplan binnen een minuut per email!