De 5 essentiële lessen over socialmediagebruik in Nederland

[/et_pb_column]
Onderzoeksbureau Newcom Research voert jaarlijks het grootste trendonderzoek uit naar het gebruik van social media in Nederland: het Nationale Social Media Onderzoek. Het onderzoek is begin 2024 voor de 14e keer uitgevoerd, onder 7.159 deelnemers van 15 jaar en ouder. Geen tijd om alles te lezen? Dit zijn de vijf meest relevante inzichten.

1. Snelle groeiers: Telegram, LinkedIn en Tiktok

De cijfers van 2023 versus 2024 laten zien dat de grotere platforms procentueel het hardst groeien in aantal gebruikers; Telegram (+13%), LinkedIn (+10%) en TikTok (+6%). Bij TikTok vlakt de groei wel iets af, maar groeit harder dan directe concurrenten Instagram en Snapchat. En niet alleen onder jongeren. De harde groei van LinkedIn is ook opvallend. Inmiddels heeft het platform 5,5 miljoen gebruikers in Nederland. Een niet te missen platform als je in een zakelijke context gericht mensen wil bereiken.

2. De versplintering van platforms

Natuurlijk steken de grote platforms er nog met kop en schouders bovenuit in bereik, maar het onderzoek laat zien dat Nederlanders niet bang zijn om nieuwe platforms te proberen. Met de opkomst van platforms als Discord, BeReal en Telegram, en de (nog beperkte) daling van gevestigde namen zoals Pinterest en Snapchat, is het duidelijk dat mensen nieuwe dingen blijven proberen. Buiten de grote platforms om versplintert het social landschap zich verder.

3. X en Threads: een groeimarkt voor tekstgebaseerde social platforms

X (Twitter) heeft een bewogen jaar achter de rug sinds de overname van Elon Musk. Het platform kwam veelvuldig in opspraak en een hoop mediagenieke mensen riepen demonstratief Twitter te verlaten voor concurrenten als Mastodon. Ondanks alle ophef groeit X met 4% tot 3,2 miljoen gebruikers in Nederland. Instagram lanceerde in 2023 een X-alternatief genaamd Threads. Uit het niets heeft Threads nu 900.000 gebruikers. Het lijkt erop dat tekstgebaseerde social platforms meer dan voldoende bestaansrecht hebben.

4. Maakt social (on)gelukkig?

Meer tijd op social media lijkt niet gelijk te staan aan meer geluk. Vooral de jongere generaties GenZ en Millennials geven toe dat ze zich minder gelukkig voelen door hun (vele) gebruik van social media. Dit gevoel lijkt veel minder aanwezig bij de oudere generaties zoals de Babyboomers en Stille Generatie. Als marketeers kunnen we ons afvragen wat de impact van social media is op het welzijn van gebruikers en hoe merken een positievere ervaring op social media kunnen bieden.

5. Veilige keuzes: WhatsApp, YouTube en Facebook

Jaar na jaar blijven WhatsApp, YouTube en Facebook groeien in het aantal gebruikers. Als marketeer zijn het relatief veilige keuzes om actief te zijn op deze platforms. They are here to stay. Ze vormen al jaren het fundament van het social media landschap.

Dit zijn slechts vijf inzichten uit het onderzoek. Mocht je meer willen lezen (aanrader), dan kun je het gratis onderzoek hier bestellen.

Meer weten?

Maak vrijblijvend een afspraak en deel je uitdagingen met ons. We kunnen niet wachten om met content marketing het maximale uit jouw merk te halen.