Ontdek de wereld van AI met Matter

[/et_pb_column]
Deze nieuwe AI-tool is je vast niet ontgaan: ChatGPT. Een absolute gamechanger. Daarom nemen we je mee in de wereld van AI, delen we tips voor de inzet van de tool en vertellen we hoe we als Matter naar deze ontwikkeling kijken.

Wat is ChatGPT?

Het werkt simpel, stel het programma een duidelijke vraag of geef een opdracht. Het maakt niet uit hoe je de vraag stelt, of in welke taal. De chatbot komt met een antwoord. ‘Overtuig mijn kinderen, in 100 woorden, om meer groente te eten zoals Louis van Gaal dat zou doen’, of vat dit lange, saaie artikel samen in een spannend kort verhaal. ChatGPT gaat direct aan de slag en binnen no-time verschijnt er een helder beschreven antwoord op je scherm. En extra bijzonder: ChatGPT verwerkt jouw verzoek naar een vloeiend verhaal met minimale spelfouten. Ook in het Nederlands. 

Hoe werkt ChatGPT precies?

ChatGPT is getraind met behulp van een enorme hoeveelheid data. Deze dataset bestaat uit miljarden webpagina’s die zijn verzameld van het internet. Van nieuwsartikelen en blogberichten tot forums. De tool maakt teksten die door een mens lijken geschreven. Als je een vraag aan de chatbot stelt, analyseert deze de tekst en gebruikt de informatie die hij heeft geleerd uit de dataset om een antwoord te formuleren. 

Mensen zijn dol op verhalen!

De gevolgen van ChatGPT 

ChatGPT is een revolutionaire technologie die de manier waarop mensen leven en leren kan veranderen. Maar zoals met elke innovatie, kan het ook gevolgen hebben voor verschillende beroepen, waaronder misschien wel die van jou. Microsoft, die al eerder heeft geïnvesteerd in ChatGPT, heeft nog eens $10 miljard extra ingelegd om deze technologie toe te voegen aan Word, Excel, Outlook en PowerPoint. Straks kun jij als gebruiker binnen deze applicaties ook teksten, formules, e-mails en presentaties maken met AI. Programmeercodes, vertalingen, of samenvattingen nodig? Ook dat is geen probleem voor ChatGPT. 

Hoewel ChatGPT dus veel kan, kan het niet alles. Het kan bijvoorbeeld (nog) geen videocontent, graphics, animaties, interactieve content of data-analyses maken. Het is ook belangrijk om te onthouden dat ChatGPT informatie haalt van het internet tot eind 2021. Vraag ChatGPT dus niet naar de laatste iPhone-update of ontwikkelingen en trends die gaan komen. Laat je assisteren door de AI-tool, maar verwacht geen actuele content. Het is nog belangrijker voor merken om kwalitatieve content te maken, onderscheidend te zijn en te kiezen voor een verrassende insteek. Daarom blijft de rol en regie van contentmakers belangrijk en zijn hun vooruitstrevende voelsprieten nog minstens zo belangrijk. 

Onze visie op artificial intelligence

Laten we duidelijk zijn, ChatGPT is een gegeven en gaat niet meer weg. Matter omarmt de ontwikkelingen van ChatGPT en gelooft dat deze AI-toepassing een belangrijke rol in de wereld van technologie speelt.

En daar blijft het niet bij. Matter heeft haar hele team voorzien van een eigen AI-applicatie, waarmee onbeperkt gebruik wordt gemaakt van ChatGPT en DALL-E. Zonder de gelimiteerde capaciteit van OpenAI. En Matter gaat verder.

We richten ons op het ontwikkelen van verschillende websites en applicaties met behulp van no-code/low code platformen. Met als doel om digitale ontwikkelingen en ondersteunende tools te integreren om zo onze klanten de beste service te bieden. En dat gaat verder dan alleen de inzet van ChatGPT. 

Unlock your full potential 

Ontwikkelingen in digitale technologie zijn van groot belang voor ons als contentspecialisten. We testen en volgen deze ontwikkelingen proactief, met als doel om onze klanten de best mogelijke content en service te bieden. En dat gaat veel verder dan alleen ChatGPT. Er zijn talloze alternatieven, waaronder Bard (van Google), Jasper.ai, Midjourney, en nog eens 970 andere (AI)-tools.

Door deze ontwikkelingen te volgen en te testen, bepalen we welke tools of systemen we aan onze tech stack moeten toevoegen, blijven volgen of vervangen. Zo blijven we als Matter onze dienstverlening continu optimaliseren.

Meer informatie over AI of chatGPT? Neem dan contact met ons op.