Meet Matter: COO Angelique de Hont

[/et_pb_column]
Op 1 februari jl. breidde Matter haar team uit met een nieuwe Chief Operating Officer (COO): Angelique de Hont. Met een dynamische carrière in de bureauwereld en ervaring als ondernemer, een mooie aanvulling binnen het management. Zelf beschrijft Angelique zich als een echte ondernemer die van aanpakken houdt en altijd openstaat voor nieuwe uitdagingen. Maak in een paar minuten kennis met Matters COO!

Wie is Angelique?

Angelique groeide op in Amsterdam en woonde enkele jaren op een boerderij in Zuid-Frankrijk voordat ze zich uiteindelijk in Abcoude vestigde met haar gezin en hond. Hier geniet ze, samen met haar gezin van het beste van twee werelden: de rust van het platteland én de levendigheid van de stad.

Er was direct een fijne klik

Wat trok je aan in Matter?

“Ik heb bijna mijn hele carrière bij bureaus gewerkt, met name gericht op advertising. Ik ontwikkelde me door de jaren heen als allrounder; ik deed ervaring op in onder meer direct marketing, e-mail marketing, advertising en design. In al deze posities heb ik de kans gekregen brede kennis op te doen. Dit past bij mij, ik blijf graag bijleren en nieuwe kennis vergaren. Ik ben van mening dat als je veel leert, je ook weer andere dingen kunt aanpakken. Voor mij is contentmarketing een nieuw discipline met een enorme aantrekkingskracht. Contentmarketing is immers een onderwerp dat in de hele marketingmix terugkomt en het fascineert me.”

Maar misschien wel de belangrijkste reden om voor Matter te gaan, was dat er direct een fijne klik was. Superbelangrijk voor een Chief Operating Officer (COO) waarin ik bijna alle facetten van het bedrijf raak. Wederzijds vertrouwen is hierbij een belangrijke voorwaarde en dat vertrouwen ontstaat alleen als je ook op menselijk niveau contact hebt en vertrouwen voelt. Ik ben altijd erg geïnteresseerd misschien mensen en het voelde heel fijn dat het contact op de werkvloer vanaf het eerste moment oprecht aanvoelde.”

Welke taken neem jij als COO op je?

“Als COO is het primair mijn verantwoordelijkheid dat het een goed geoliede organisatie is. Mensen zien dat vaak als een interne rol. Zelf zie ik dat niet zo. Omdat ik zelf, buiten andere rollen om, ook ondernemer ben geweest, kijk ik altijd naar het grote plaatje. Als COO zorg je voor een soepel verloop van het dagelijks reilen en zeilen. Dat raakt alle onderdelen van het bedrijf: van financiën en HR, maar ook de kwaliteit van onze dienstverlening. Is alles op orde, dan werk je aan de tevredenheid van klanten, maar… ook het winnen van nieuwe klanten. Zo weet je als bedrijf te groeien. Is er op één van die vlakken een probleem, dan beïnvloedt dat het totaal. Zo zie ik mijn rol. Kort gezegd het overzien. Ervoor zorgen dat al het voorgenoemde klopt en loopt als een geoliede machine. Dit uiteraard allemaal afgestemd op de behoefte van de klant.”

Waar ligt jouw kracht en kijk je naar uit?

“Waar ik het meeste naar uitkijk bij Matter is het verder bouwen aan ons team. Ik ben een echte teamplayer, met name een teambóuwer. Zoals Johan Cruijff ooit zei: ‘Alleen kun je niks, je moet het sámen doen’. Als Amsterdamse kan ik mij hier wel in vinden. Heel concreet en duidelijk. En besef: je kúnt het ook echt niet alleen. Ik werk niet bij Matter om dingen alleen te doen. We zitten bij Matter om gezamenlijk mooie dingen te maken en daarbij veel plezier te hebben.”

Je passie spreekt voor zich. Wat zijn jouw drijfveren?

“Eigenlijk heb ik één overduidelijke drijfveer: mensen! Ik vind het heerlijk met mensen te werken en bij te dragen aan hun groei. Ik word heel blij als ik merk dat mensen lekker werken of ze door mijn bijdrage met meer plezier en passie werken. Dat hoop ik ook bij Matter te realiseren.”

Over groei gesproken, hoe futureproof is Matter volgens jou?

“Matter heeft zoveel potentie. Om futureproof te zijn, zal Matter moeten groeien en tegelijkertijd moeten innoveren. Heel belangrijk om niet alleen het grootste contentbureau van de Benelux te zijn,je moet het ook blijven. Dit houd je vast door altijd een stap vooruit te denken. Je moet vernieuwend zijn; het meest vernieuwend van alles en iedereen om je heen in jouw vakgebied.”

Hoe kan Matter, volgens jou, current blijven?

“In mijn ogen zit de vernieuwing vooral in het creëren van synergie in de hele marketingcommunicatiemix. Content vormt daarin een superbelangrijke pijler en dat zal ook zo blijven. We gaan het alleen steeds meer verweven zien in aanpalende disciplines, zoals online marketing, branding en technologie… en natuurlijk data.  

Alle disciplines fungeren en functioneren als communicatievaten. Groeien en blijven vernieuwen is als bedrijf onontbeerlijk. Daarvoor zijn investeringen nodig. Niet alleen in kennis en ontwikkeling, maar ook in het team. Het team is key, want je moet het sámen doen. Openstaan voor innovatie, dat is wat noodzakelijk is voor een team. Gezamenlijk kijken naar de toekomst. Waar zitten de zwakkere punten, waar is verbetering nodig, waar groei je met z’n allen naartoe. Als we als team goed groeien, dan groeit het bedrijf ook. Daar wil ik onderdeel van zijn en in ondersteunen.”

Welke uitdagingen zie je binnen ons vakgebied?

“Kwalitatieve content vormt de olie van de marketingmachine. Die marketingmachine heeft zich in de afgelopen jaren in een sneltreinvaart doorontwikkeld en dat gaat nog steeds keihard door. Gevolg daarvan is dat er steeds andere en hogere eisen aan content worden gesteld. Daar moeten we op inspelen. Plus ervoor zorgen dat onze dienstverlening blijft aansluiten bij die ontwikkelingen. Op dit moment is veel te doen omtrent AI.Deze Artificial Intelligence wordt echt met de dag slimmer. Dit moeten wij omarmen en in ons werk meenemen.”