Update interne communicatie: dit zijn de 5 trends van 2024

[/et_pb_column]
Wie nu als werkgever nog steeds alleen maar zendt naar zijn medewerkers, heeft de afgelopen jaren onder een steen gezeten. Gelukkig erkennen steeds meer bedrijven het belang van interne communicatie. En van góede interne communicatie. Die werkt. Die collega’s informeert, verbindt en trots maakt op de organisatie waar ze werken. Daar helpt Matter graag bij. Benieuwd naar de ontwikkelingen? Deze 5 trends van 2024 met betrekking tot interne communicatie wil je niet missen.

Trend 1 – Nieuwe kanalen: hoe video, podcast en meertaligheid je interne communicatie boosten

Er zijn steeds meer kanalen om je medewerkers te bereiken en te verbinden. Video’s en livestreaming zijn hot om belangrijk nieuws te delen en de aandacht van je medewerkers vast te houden. Veel persoonlijker én toegankelijker dan alleen tekst. Podcasts zijn in opkomst; een goede manier om collega’s te bereiken die veel onderweg zijn of hybride werken. Meertalige content is meer en meer een must, vanwege de diversiteit van de werknemers. Het is belangrijk om verfrissende en verschillende communicatiekanalen in te zetten om de juiste informatie op het juiste moment bij de juiste werknemers te krijgen.

Trend 2 – Interne influencers: de beste ambassadeurs van je organisatie

Trotse medewerkers zijn goud waard. Ze laten zien hoe leuk het is om bij jouw organisatie te werken. En dat trekt nieuwe medewerkers én klanten aan. Steeds meer organisaties snappen dat. Maar hoe maak je van je medewerkers interne influencers? Moedig ze aan om bedrijfsberichten te delen via hun eigen sociale media. Laat ze ook informatie snel doorgeven aan hun collega’s. Bijvoorbeeld met een korte video over een mooi project of een slim inzicht. Trotse medewerkers kosten niks extra’s, maar leveren zoveel meer op.

Trend 3 – Gamification: verandering wordt leuk én effectief

Luister je liever naar de directeur die het nieuwe organisatiemodel uitlegt, óf speel je liever een spel met collega’s om het zelf te ervaren? Precies. Met spelelementen maak je verandering leuker, laat je medewerkers verandering beleven en bereik je veel mensen tegelijk. Daarom wordt gamification steeds vaker ingezet voor interne communicatie, vooral als het gaat om verandering. Verandering in houding, gedrag of communicatie. ‘Spelen’ geeft je energie en motivatie, waardoor een boodschap beter blijven hangen en meer impact heeft. Ook versterkt het de onderlinge band tussen collega’s.

Trend 4 – AI: je slimme HR-collega

Artificial intelligence: we kunnen en willen niet meer zonder. Ook voor interne communicatie biedt AI veel kansen. Je kunt AI gebruiken voor het analyseren, vertalen en verbeteren van je teksten en strategie. Maar ook voor onboarding en helpdesk is het interessant. Denk aan een chatbot waarin nieuwe medewerkers interactieve trainingen kunnen volgen om het bedrijf beter te leren kennen. Chatbots worden ook vaker ingezet om vragen van medewerkers snel en goed te beantwoorden, bijvoorbeeld op intranet. Zie AI als een virtuele, slimme hr-collega.

Trend 5 – Fun: humor versterkt je interne communicatie

Als organisatie moet je soms zakelijke, ‘saaie’ informatie delen. Voor medewerkers niet altijd leuk om te lezen, om naar te kijken of te luisteren. Humor is dan een krachtig middel. Het helpt om de boodschap op een luchtige en toegankelijke manier over te brengen, waardoor de informatie beter blijft hangen én meer impact heeft. Bovendien bevordert humor de sfeer, creativiteit en verbinding tussen medewerkers. En dat snappen steeds meer organisaties.

Matter maakt interne communicatie die wérkt

Matter helpt organisaties met interne communicatie. Zo brengen we voor retailer AS Watson 4x per jaar een tweetalig medewerkersmagazine uit, dat collega’s waarderen met een 8,1. Maar ook extra specials over duurzaamheid en vitaliteit. Voor alle medewerkers van netbeheerder Enexis maken we 3x per jaar een intern magazine (print en digitaal) en 3x per jaar een digitale nieuwsbrief. Voor alle medewerkers van drinkwaterbedrijf en natuurbeheerder PWN maken we het magazine BIJPWN.

Wil je geïnspireerd worden over kansen op het gebied van interne communicatie voor jouw organisatie? Plan hier een afspraak met David Barens.

5 Do’s

Je interne communicatie verbeteren? Gebruik deze 5 tips.

  1. Communiceer oprecht, betrouwbaar en geloofwaardig. Je medewerkers moeten je verhaal geloven en zich erin herkennen.
  2. Zorg ervoor dat je interne en externe communicatie op één lijn zitten. De boodschap moet hetzelfde zijn.
  3. Gebruik storytelling om je medewerkers te inspireren en motiveren. Vertel verhalen die passen bij de visie, missie en kernwaarden van je organisatie.
  4. Praat met je medewerkers in plaats van tegen ze. Stimuleer dialoog, feedback en participatie.
  5. Wees eerlijk over de uitdagingen van je organisatie. Deel niet uitsluitend de successen, maar ook de lessen en verbeterpunten.

5 Don’ts

Pas op met deze 5 valkuilen.

  1. Zelfpromotie. Focus op de meerwaarde voor je medewerkers en niet op je eigen zichtbaarheid.
  2. Woorden in de mond leggen. Gebruik medewerkers niet als papegaaien voor het management; laat ze hun eigen verhaal vertellen in hun eigen woorden.
  3. Communiceren over onderwerpen die nog onvoldoende zijn uitgewerkt. Wacht met communiceren tot je duidelijke en belangrijke informatie hebt om te delen.
  4. De emotionele kant negeren. Wees je bewust van de emotionele impact van je communicatie en zorg ervoor dat je medewerkers betrekt. Toon respect, empathie, humor en waardering.
  5. Informatie niet personaliseren. Houd rekening met de verschillende groepen medewerkers binnen je organisatie en stem je informatie daarop af. Daarmee voorkom je een overload aan informatie en verklein je het risico op miscommunicatie. Communiceer je doelgroepgericht, dan blijft je boodschap beter hangen.

Meer weten?

Maak vrijblijvend een afspraak en deel je uitdagingen met ons. We kunnen niet wachten om met content marketing het maximale uit jouw merk te halen.